Crna Gora smanjuje cijene cigara

Radiosarajevo.ba
Crna Gora smanjuje cijene cigara
Foto: Arhiv / Ilustracija
Sve je spremno za smanjenje cijene cigareta u prosjeku od 20 do 30 euro centi po paklici od 1. septembra u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva finansija Crne Gore su za Pobjedu rekli da zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 eura na hiljadu komada.

Da li će baš od subote ili možda par dana nakon toga pojeftiniti sve cigarete, u ovom momentu nije izvjesno. Iz trgovina koje se bave prodajom cigareta. Pobjedi je nezvanično rečeno da su im snabdjevači nagovijestili da niže cijene možda “zakasne” dan-dva. Objasnili su da oni ne mogu sniziti cijene prije nego što dobiju cjenovnik od uvoznika veleprodavaca Neregelije, Plus d.o.o, Delte, Bar kod, piše cdm.me.

Izvršni direktor Plusa d.o.o. Prokopije Perić kazao je da će najkasnije do 3. septembra biti korigovane cijene.

“U skladu sa promjenom akcize, Plus d.o.o, trenutno najveći uvoznik cigareta u Crnoj Gori, izvršiće korekcije maloprodajne cijene cigareta najkasnije do 3. septembra”, istakao je Perić.

Podsjetimo, drastičan pad prodaje legalnih cigareta, rast sive ekonomije i smanjenje prihoda budžeta bili su razlog vraćanja akciza na prethodni nivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije