Crna Gora: Potraga za mladićem osumnjičenim za brutalno ubistvo milionerke

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Potraga za mladićem osumnjičenim za brutalno ubistvo milionerke
Instagram / Arsenije i Anastazija
Policija je i zvanično osumnjičila Arsenija Stanovića (22) iz Tivta za brutalno ubistvo Anastazije Lašmanove (30), milionerke iz Ukrajine, koje se dogodilo 13. maja u Dobroti, u Crnoj Gori.

Naime, Stanović je bivši vaterpolista i sin smijenjenog šefa Granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića, i policija za njim traga od dana kada je beživotno tijelo ukrajinske milionerke pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota.

Iako je policija za njim prvo tragala kako bi ga ispitala jer se sumnjalo da je on posljednji koji je Lašmanovu video živu, sada je operativnim saznanjima utvrđeno da je on jedini osumnjičeni za zločin.

"Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela", saopćila je crnogorska policija, navodi Blic.rs.

MUP Crne Gore dodao je da su u saradnji sa Višim tržavnim tužilaštvom obezbijeđeni potrebni dokazi koji ukazuju na sumnju da je bivši vaterpolista ubio Lašmanovu.

"Policijsko–tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A. S. 11. maja 2018. došao u stan koji je A. L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio s lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga", navode iz policije.

Lašmanovoj je od siline udaraca skoro smrskana glava. Na glavi i na tijelu bile su vidljive ubodne rane, najmanje deset, najvjerovatnije nanijete nožem. Izvor iz istrage rekao je da je prizor na licu mjesta bio stravičan i da se pretpostavlja da je pretučena pajserom i flašom, a ubadana nožem.

Psihijatar i seksolog dr. Jovan Marić je za Vijesti objasnio da broj ubodnih rana i način ubistva govori o strasnom zločinu - zločinu iz strasti: "Kad ima previše uboda nožem, kad se urade neke strašne stvari...to govori o zločinu iz strasti. Strasna sumanutost ima patološku ljubomoru, to je ozbiljna bolest. Mnogi koketiraju sa ljubomorom, ali patološka ljubomora je ozbiljna bolest, kao i erotomanija. To je strasna, patološka zaljubljenost. Čovjek nikako ne može da se otkači od osobe koju je umislio da voli, samo nju i ništa drugo. Takva osoba mora ozbiljno da se tretira i liječi, to nimalo nije lako i takvi prolaze fazu nade, fazu mržnje i fazu osvete."Direktorka velikih kompanija

Iza Lašmanove je ostala njena imovina u Crnoj Gori, koja se procjenjuje na 105 miliona eura, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanija Mimoza Group i Sea Trade. Njene kompanije stoje iza izgradnje hotela La perla u Tivtu, izgradnje novog hotela Mimoza, na mjestu na kojem je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Ono što je misterija još uvijek jeste kako je djevojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Anastasija je na svom Instagam nalogu držala je neobičnu poruku u opisu svog profila i sebe: "Znaš, zavisnost od kokaina, ne prija kao zavisnost od tebe."

Otac mladića smijenjen jer krije sina?

Iz Uprave policije nisu zvanično saopštili zbog čega je menadžment te institucije suspendovao šefa Ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat, Zorana Stanovića, oca mladića osumnjičenog za ubistvo. Stanović je smijenjen dva dana nakon što je policija raspisala potragu za njegovim sinom Arsenijem, kojeg traže zbog ubistva Ukrajinke. Izvor iz policije rekao je Vijestima da je rukovodstvo UP-a posumnjalo da Zoran Stanović danima navodno krije svog sina. Stanović je nakon otkrivanja zločina rekao medijima da će se njegov sin uskoro predati policiji kako bi ovaj slučaj što prije bio razriješen. To se međutim nije dogodilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije