Crna Gora donijela novo pravilo na plažama koje će obradovati sve

Radiosarajevo.ba
Crna Gora donijela novo pravilo na plažama koje će obradovati sve

Crna Gora je ove godine donijela novo pravilo o korištenju plaža koje će obradovati sve goste - poslije 17 sati korištenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, bit će potpuno besplatno.

Ljetujete u Crnoj Gori: Ovo svi rade, a sada se kažnjava sa 1.000 KM

To je u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo "pristojno naplaćivati punu cijenu korištenja plažnog mobilijara svakome ko dođe po podne".

"Zato smo ove godine uveli da poslije 17 sati na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara", rekao je Jelušić, prenose Novosti.

Problemi u C. Gori i Hrvatskoj: Jadranskoj obali nedostaje radne snage

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, koji je usvojen prije dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla o radnom vremenu plaže, istaknuta cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže (pet friendly, nudistička, javna ili hotelska plaža).

Još jedna novina na crnogorskom primorju je da će, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti i 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gdje će moći da se opuste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije