Čović i Vučić o situaciji u regiji

Radiosarajevo.ba
Čović i Vučić o situaciji u regiji
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji.

Član Predsjedništva BiH Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru, piše Patria.

Također je upoznao svog sagovornika o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organizovanjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i saradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Na kraju susreta, srbijanski predsjednik Vučić je još jednom istaknuo potporu Republike Srbije unaprjeđenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno saradnji sva tri naroda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije