Članovi PSG-a u Beogradu tražili odgovore o istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Anadolija
Članovi PSG-a u Beogradu tražili odgovore o istrazi ubistva Olivera Ivanovića
FOTO: AA / Članovi PSG-a tražili odgovore o istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Članovi Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se danas ispred Predsjedništva Srbije u Beogradu povodom pet mjeseci od ubistva lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića, kako bi postavili pitanje državi i njenim organima ko je ubio tog političara u Kosovskoj Mitrovici.

Članovi PSG-a tražili odgovore o istrazi ubistva Olivera Ivanovića - undefinedFOTO: AA

Oni su najavili da će ubuduće svakog petka dolaziti na to mjesto i zahtijevati odgovor na pitanje ko je ubio Ivanovića.

PSG je isped Predsjedništva razvio transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića?", a u rukama su nosili papire sa istim pitanjem.

Odbornik PSG u Skupštini Beograda Pavle Grbović kazao je da je "upadljivo ćutanje" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene.

Članovi PSG-a tražili odgovore o istrazi ubistva Olivera Ivanovića - undefinedFOTO: AA
"Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima, dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine", rekao je Grbović. 

Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovjek koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na Kosovu, kao i da je uspješno odolijevao svim pritiscima.

Podsjećamo, Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta Građanske inicijative SDP-a u Kosovskoj Mitrovici. Ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije