Ćiro nakon nesreće: Kod doktora sam, jedan problem me veoma brine

A. S.
Ćiro nakon nesreće: Kod doktora sam, jedan problem me veoma brine
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najvećih trenera s ovih prostora i nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, večeras je zabrinuo brojne prijatelje i obožavatelje nakon što je došla informacija da je imao saobraćajnu nesreću u Zagrebu. 

Prve informacije su bile dobre, ali je ubrzo stigla vijest da je Blažević prebačen u ambulantu, na daljnje pretrage. 

Miroslava Ćiru Blaževića u Zagrebu udario automobil

Bivšeg selektora Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trećeplasiranog s Vatrenim na Mundijalu 1998. godine Miroslava Ćiru Blaževića večeras je u Zagrebu udario automobil, javili su hrvatski mediji. Blažević je dobio jak udarac u rame i glavu, ali nije hospitaliziran. "Sine, pokupio me s automobilom prije sat vremena u Gajevoj ulici, nije stao na znak "stop", on je kriv.

Hrvatski mediji su javili da je bivšem selektoru Zmajeva i Vatrenih stavljen okovratnik, jer se Ćiro žalio na bolove u vratu nakon udesa.

Uspjeli smo stupiti u kontakt s Blaževićem, koji je za Radiosarajevo.ba potvrdio da se nalazi u bolnici i da čeka ljekarski pregled, uz konstataciju da ima određenih zdravstvenih problema nakon nesreće te da je u šoku. 

"Sine moj, jedan problem me brine, a to je da imam užasno jake glavobolje. Zadobio sam udarac u glavu, imam i čvorugu na glavi, te čekam doktore da me dodatno pregledaju. Već su napravili rendgenski snimak i dok čekam drugi pregled kod doktora, javljam se prijateljima na pozive i nadam se da on neće ništa pokazati", kazao je Blažević za Radiosarajevo.ba, koji je potvrdio pisanje medija da je "drugi vozač prošao na znak STOP i udario ga" te da je njegov automobil totalno uništen.

On je dodao da se osjeća dobro, sem tih, kako je dodao, jakih glavobolja. 

"Zovu me moji Bosanci i Hercegovci. I svi se brinu, hvala im svima na pozivima i čvrsto vjerujem da će mi doktori u narednim satima javiti lijepe vijesti. Ne želim da brinem, jer stres može dodatno zakomplicirati situaciju. On mi je u ovom momentu nakon udesa najmanje potreban. U velikom sam šoku, sine moj", dodao je Blažević za naš portal

Podsjetimo, Blažević je večeras doživio u Zagrebu saobraćajnu nesreću. Do sudara je došlo na raskrsnici Berislavićeve i Gajeve ulice. Na njegov Smart naletio je Ford Focus kojeg koristi kompanija Uber. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije