Dječak polno uznemiravao šestogodišnju djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Dječak polno uznemiravao šestogodišnju djevojčicu
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnijeli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrnaestogodišnjeg dječaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, saopštilo je MUP Srbije.

On je, kako se sumnja, odveo oštećenu šestogodišnju djevojčicu u napušteno dvorište i dodirivao je po polnom organu. Sve se, navodno, desilo u blokovima zgrada u naselju Kovačićevo u Smederevu gdje su se djeca igrala.

Kako nezvanično saznaju Novosti, djevojčica je pobjegla od napasnika, i požalila se roditeljima, koji su slučaj odmah prijavili policiji.

Krivična prijava stigla je tužiocu 10. jula, a dječak nije lišen slobode, kako su neki mediji objavili. Cijeli slučaj je u fazi pretkrivičnog postupka.

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu koje vodi ovaj postupak potvrđeno je da je krivična prijava stigla, i da se po njoj postupa.

U daljem postupku uslijediće saslušanje osumnjičenog dječaka, kao i oštećene djevojčice. Tek nakon toga biće odlučeno o daljim koracima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije