Čedomir Jovanović: Nikolić dodatno konfrontira srpski narod s Bošnjacima

Radiosarajevo.ba
Čedomir Jovanović: Nikolić dodatno konfrontira srpski narod s Bošnjacima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Čedo Jovanović ranijih godina u Potočarima
 
Izjava bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića tokom obilježavanja dana RS-a u kojoj poziva na nezavisnost, samo dodatno konfrontira srpski narod u Bosni i Hercegovini sa Bošnjacima i Hrvatima koji tamo žive, izjavio je predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović.
 
"Umjesto Nikolićevih poruka, Srbima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini je potrebna politika koja bi naišla na razumijevanje onih sa kojima su u prošlosti bili u najvećem nesporazumu, a to su Zagreb, Sarajevo i međunarodna zajednica, poručio je Jovanović na svom Facebook profilu.
 
Istaknuo je da Nikolić u svojim istupima najmanje vodi računa o onima koji žive i na prostoru Republike Srpske i u Srbiji i zato je posebno važno da Vlada Srbije napravi politički iskorak koji će značiti raskid sa politikom provociranja sukoba u BiH.
 
"Naša obaveza je očuvanje cjelovitosti Bosne i Hercegovine, pomoć u njenom uspostavljanju kao funkcionalne države i čuvanje mira koji znači stabilan region. Zbog toga LDP godinama insistira da demokratske snage u Srbiji budu predvodnici u formulisanju nove regionalne politike, koja podrazumeva konačno pomirenje i trajni raskid sa politikom devedesetih koja je upropastila milione života na prostoru bivše Jugoslavije", zaključio je Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije