Carinici u šoku: Nisu mogli vjerovati koliko su droge pronašli u autobusu

Radiosarajevo.ba
Carinici u šoku: Nisu mogli vjerovati koliko su droge pronašli u autobusu
Foto: 24sata.hr / Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici policijske stanice Grude zajedno s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području, piše 24sata.hr.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet miliona kuna (1,3 miliona KM), a ulična vrijednost je čak 15 miliona kuna (oko 4 miliona KM).

Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak.

Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika šta je u njima kazao je da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

Po pronalasku droge, vozač je uhapšen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije