Brza cesta Beograd-Sarajevo: U srijedu potpis ugovora za izgradnju dionica kroz Srbiju

Radiosarajevo.ba
Brza cesta Beograd-Sarajevo: U srijedu potpis ugovora za izgradnju dionica kroz Srbiju
Foto: wiki / Ilustracija
Komercijalni ugovor za projektovanje i izgradnju dionica brze ceste između Beograda i Sarajeva bit će potpisan u srijedu.

Paraf na dokument stavit će potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, predsjednik kompanije "Tasyapi" Emrulhah Turanli i v. d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, izvještava B92.

Kada je prije tri mjeseca s turskom kompanijom potpisan Dokument o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, ministrica Mihajlović je najavila da će se kroz Srbiju graditi dvije rute ka Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je izjavila da se vrijednost izgradnje procjenjuje na 1,05 milijardi eura. 

Prva planirana ruta je od Požege do Kotromana, čija je vrijednost procijenjena na 830 miliona eura. Druga trasa je između Kuzmina i Sremske Rače, procijenjene vrijednosti 210 miliona eura i dužine 17,5 kilometara. 

Potpisivanju ugovora prisustvovat će ministar transporta i trgovine Turske Mehmet Turhan, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Tanzu Bilgic. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije