Stravično / Policajci plaču dok izvlače tijela: Broj poginulih u Nišu porastao na pet

21. 12. 2018. u 12:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Prema posljednjim informacijama pet osoba izgubilo je život, a trideset je povrijeđeno u naletu putničkog voza na autobus s učenicima u blizini Niša.

Suze, strah i bijes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, poslije sudara voza i autobusa prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra.

KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletjelo kako bi svima pružilo pomoć.

Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povrijeđenih u željezničkoj nesreći koja se dogodila na prelazu Donje Međurovo.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kazao je kako je na mjestu nesreće poginulo dvoje odraslih i jedno dijete, dok su još dvije osobe podlegle zadobivenim povredama u Kliničkom centru.

Na liječenju je 30 povrijeđenih od kojih je desetak životno ugroženih, dodao je Radovanović.

Nesreća se dogodila jutros oko 7.30 sati, kada je putnički voz, koji je petnaest minuta ranije krenuo sa željezničke stanice u Nišu, na pružnom prijelazu Donje Međurovo udario u putnički autobus koji je prevozio učenike.

Svi povrijeđeni putnici su u autobusu, dok je deset putnika iz voza prošlo bez povreda.

Nesreća se dogodila na cestovnom prijelazu označenom vertikalnom signalizacijom, bez fizičkih zapreka.

"Voz je presjekao lokalni autobus, koji, kako su rekli u to vrijeme prevozi školsku djecu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom riječju – ispričala je jedna Leskovčanka", piše Jugmedia.

Takođe, i pripadnici policijske patrole su povrijeđeni dok su jurili da pomognu povrijeđenima.

NEMA KOMENTARA