Reakcija / Brnabić: Moj deda je bio Hrvat,a ne Srbin iz Hrvatske - zato sam premijerka

07. 08. 2018. u 13:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares:249

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom reagiranja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice Oluje, da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava "izokrenuti istinu".

"Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti izvrnuti istinu i proba prikazati kako je crno bijelo i obrnuto, bijelo crno", rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

Naglasila je da od predsjednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali Oluju.

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsjednica Vlade Srbije.

"To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", navela je Brnabić u emotivnom govoru.

Istaknula je da, s druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni pomenuti da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

KOMENTARI (4)