Brat slavne reperice osuđen na 25 godina zatvora zbog silovanja maloljetnice

Radiosarajevo.ba
Brat slavne reperice osuđen na 25 godina zatvora zbog silovanja maloljetnice
Screenshot / Nicki Minaj, Jelani Maraj

Brat reperice Nicki Minaj, Jelani Maraj, osuđen je na kaznu zatvora od 25 godina zbog silovanja maloljetne djevojčice. Radi se o njegovoj pokćerki koja je tad imala samo 11 godina, a Jelani ju je silovao dok je njena majka bila na poslu.

Jelani Maraj proglašen je krivim zbog "predatorskog seksualnog napada na dijete", bez obzira na to što je njegova slavna sestra pismeno molila suca da mu ublaži kaznu, zaradio je 25 godina iza rešetaka. U pismu je Nicki navela da je njen brat "najstrpljiviji, najnježniji, najiskreniji i najnesebičniji muškarac kojeg poznaje".

"Vi ste uništili ovo dijete silujući ga opetovano", rekao je sudac.

Maraj je dobio i dodatnu kaznu za ugrožavanje djeteta u trajanju od 364 dana.

Žrtva, kojoj je danas 14 godina, svjedočila je kako ju je silovao četiri puta sedmično, a ponekad i dvaput dnevno. Rekla je sucu da je zbog toga razmišljala o samoubistvu, prenosi Daily Mail.

"Mislila sam da neću moći izdržati više ni jedan dan. Osjećala sam da me niko ne čuje", ispričala je.

Djevojčica je ispričala da se nije usudila ništa reći jer je Maraj prijetio da će otjerati njenu majku i da joj niko neće vjerovati. Sve je izašlo na vidjelo kad je njen brat prijavio u školi da je vidio Maraja kako dira njegovu sestru. Uhapšen je 2015.

Maraj je uporno tvrdio da je nevin, a sudu je priznao da je imao problema s alkoholom i zamolio milost. Njegov je advokat najavio žalbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije