Ispovijest roditelja poginulih sestara: Radovali smo se svadbi, sad ih sahranjujemo

Radiosarajevo.ba
Ispovijest roditelja poginulih sestara: Radovali smo se svadbi, sad ih sahranjujemo
Foto: RAS Srbija / Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21)

Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21), koje su stradale u nesreći kod Kaća u Srbiji, biće sahranjene danas u 14 sati na mjesnom groblju u Đurđevu, a u cijeloj opštini Žabalj 25. juli proglašen je za dan žalosti.

Dobrilin vjerenik Nebojša Aleksić (27) oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine od teških tjelesnih povreda i prema saznanjima Blica nije životno ugrožen.

Ružica i Bora Milić, neutješni roditelji preminulih sestara, nisu krili suze pred reporterima Blica, a njihova kuća u Drinskoj ulici zavijena je u crno. Samo se čuje tihi šapat brojnih rođaka, komšija i prijatelja koji su došli nesrećnim roditeljima da izjave saučešće i prisjete se lijepih uspomena vezanih za Dobrilu i Vidu.

Teška saobraćajna nesreća kod Kaćke petlje: Tri žene poginule 

Stravične fotografije s mjesta nesreće u kojoj su poginule tri žene

"Odoše nam djeca ni kriva ni dužna. Zaista ne znam šta ćemo sada. Ostade nam kuća prazna. Sreća naša pa imamo još jednu kćerku Draganu (31), koja je trudna i živi sa mužem u Bukovcu. Valjda će nas to unuče malo utješiti", priča za Blic Ružica skrhana bolom.

Njen suprug Bora zahvaljuje bogu što je barem Nebojša preživio tu strašnu nesreću i kaže da su on i pokojna Dobrila planirali da se vjenčaju sljedeće godine.

"Dobrila i Vida su radile u fabrici “Lir” i tamo su upoznale Nebojšu. Dobrila se zaljubila i evo već tri godine su živjeli zajedno u Novom Sadu. Sada nas je zadesila ova tuga i umjesto da planiramo svadbu sljedeće godine, mi sada organizujemo sahranu", priča nam Bora odmahujući glavom u nevjerici.

Kaže nam i da su Dobrilu, Vidu i Nebojšu kobnog dana očekivali na ručku u želji da čuju utiske iz Egipta gdje su sve troje bili na ljetovanju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Blic iz izvora bliskih istrazi, na automobil “alfa romeo”, u kome su bili Dobrila, Vida i Nebojša, naletila je Ljiljana Mandić (62) svojim automobilom marke “opel” dok je preticala vozilo ispred sebe.

Pokojna Ljiljana Mandić biće sahranjena danas u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije