Oteli i opljačkali djevojku nakon što je njihov prijatelj silovao

Radiosarajevo.ba
Oteli i opljačkali djevojku nakon što je njihov prijatelj silovao
Arhiv / Ilustracija
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića i njegovog prijatelja Ivana Dejanovića koji u ponedjeljak uhapšen na području Malinske.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, dvojicu muškaraca sumnjiči se za otmicu i razbojstvo, dok se jednog tereti i za silovanje maloljetnice. Nakon silovanja maloljetnice koju su oteli, automobilom su je prevezli do bankomata i pod prijetnjom pištoljem je natjerali da podigne novac, javlja Index.hr.

"Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u večernjim satima 12. srpnja 2016. ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1982. i 1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 3. KZ-a od kojih jednog uhićenika i zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 154. stavak 2. u svezi stavka 1. točka 2. te članka 153. stavak 1. i članka 152. stavak 1. KZ-a. (13. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su na području otoka Krka; nakon što je jedan od uhićenika počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu maloljetnice; obojica je protiv njezine volje automobilom odvezla do bankomata te joj zaprijetili pištoljem kako bi im podigla novac i predala im ga, što je ona u strahu i učinila.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je protiv obojice okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a), dok je drugi okrivljenik proveden u zatvor iz kojeg je pobjegao", stoji u saopćenju DORH-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije