Bivšoj direktorici Partizana prijetili da će je zaklati, ona se obratila Vučiću

Radiosarajevo.ba
Bivšoj direktorici Partizana prijetili da će je zaklati, ona se obratila Vučiću
Instagram / Snežana Borjan

Snežanu Borjan, bivšu direktoricu Partizana i suprugu golmana Crvene zvezde Milana Borjana grupa navijača Partizana vrijeđala je tokom utakmice sa Zvezdom, a u jednom trenutku simulirali su i da će je zaklati. Snežana je prijetnje prijavila policiji, a potom se oglasila i putem Instagrama.

"Poštovani gospodine predsjedniče, premijerko, ministri i borci za ljudska prava, do kada će nasilje nad ženama ostati nekažnjeno? Znate li koliko je muževa ubilo svoje žene u posljednjih godinu dana? Koliko je nedužnih žena pretučeno samo što znamo, a što je s onima za koje nismo čuli, koje šute i ne smiju prijaviti nasilnike" napisala je ona, te je dodala:

"Do kada će publicitet dobivati samo javne osobe, hoćemo li se interesirati samo za slučaj pjevačica ili ćemo misliti i o ženama, također žrtvama nasilja, ali koje nemaju mogućnost da budu u medijima? Doživjela sam da meni, ženi koja je doprinosila nogometnom klubu Partizan i radila u istom, navijači pokazuju kako će prerezati vrat, pritom najstrašnije vrijeđajući mene i obitelj. Misle li ti isti navijači da mi tim ponašanjem zabrane da dođem na stadion"

Također, poručila je:

"Ne, gospodo, naprotiv. I te kako ću i dalje dolaziti. Podignute glave ići ću svuda da podržim čovjeka koga volim i za čiju se karijeru borim. A vi, muškarčine, ne spuštajte glavu kada vidite jačega od sebe i ne sklanjajte se, ispoljavajući svoje osobne frustracije nad slabijim spolom. Za promjenu se suočite s njima. STOP NASILJU NAD ŽENAMA".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije