! / Bivši veliki nogometaš ex-Juge zgrozio javnost objavom o požaru u Notre Dameu

16. 04. 2019. u 13:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares:633

Iz Srbije jutros ponovo stižu fašističke poruke. Probudilo se zlo, a za takvo nešto nije trebao ni veliki povod – tragedija i katastrofalni požar u katedrali Notre Dame u Parizu, čiju je sudbinu tokom jučerašnjeg dana pratio cijeli svijet.

Pratili su i u Srbiji, ali i u manjem bh. entitetu. Prvo se bivši portparol Dodikovog SNSD-a Rajko Vasić oglasio na društvenoj mreži Twitter povodom nesretnog događaja koji se rugao Francuskoj i njenim građanima, likovao nad požarom, zbog čega je njegov post naišao na brojne osude.

Političar iz SNSD-a rugao se i likovao što je izgorjela katedrala Notre Dame

Dok je svijet žalio, srbijanski medij likovao zbog požara na Notre Dame

Vasić je napisao: "Neka gori, ko god je bombardovao Srbe, nedužne i nemoćne, Srpsku i Srbiju".

Ubrzo nakon njega oglasio se i legendarni nogometaš Crvene zvezde Dušan Savić, koji je bio omiljen na terenima širom Bosne i Hercegovine u vrijeme bivše Jugoslavije.

On je podvukao da se na Notre Dameu prije šest mjeseci, tokom proslave pobjede u Velikom ratu, na toj katedrali našla zastava Kosova.

"Gori Notr Dam u Parizu. FRANCUZI, da li se sećate da ste 11. novembra 2018. na 100. godišnjicu pobede u Velikom ratu u toj katedrali okačili zastavu NARKO-TERORISTIČKE tvorevine zvane ''država Kosovo''? A ko beše pored vašeg predsednika? Ja videh šiptarskog teroristu. A vi? Pamet u glavu, Bog je veliki, sve vidi",  napisao je Dušan Savić pored slike Notr Dama u plamenu.

KOMENTARI (7)