Bili su umiljati i zaigrani: U dvorištu porodične kuće ubijena dva psa

Radiosarajevo.ba
Bili su umiljati i zaigrani: U dvorištu porodične kuće ubijena dva psa
Foto: Klikaj.hr / Zlatni retriveri i ovčar

U utorak, 13. augusta u mjestu Hlebina kod Koprivnice u Hrvatskoj ustrijeljena su dva psa - zlatna retrivera, piše portal Klikaj.hr.

Psi su ustrijeljeni u dvorištu porodične kuće. Veterinari su utvrdili da su psi imali prostrijelne rane grudnog koša. Najvjerovatnije su upucani puškom "flobertkom". Slučaj je prijavljen policiji.

Čitatelj portala Klikaj.hr je poručio:

"Psi su odrasli s djecom i nikad nikamo nisu išli iz dvorišta. Ali nekome su očito smetali. Prvo su ih otrovali, izvukli smo ih, a prošlu noć su ih upucali. Znači, kakav čovjek to mora biti da vam ustrijeli dva psa u dvorištu i pobjegne. Pa takav bi mogao i čovjeka ubiti. Jako žalosno, sramota! Psi su bili umiljati i zaigrani, nikome nisu smetali. Čak su bili i toliko lijeni da je dijete igračke naslagalo na njih, a oni nisu ni trepnuli."

Zlatni retriver - undefined

Foto: Klikaj.hr: Zlatni retriver

Zlatni retriveri su ubijeni u dvorištu kuće njegovih roditelja. Psi su bili stari samo nekoliko mjeseci.

Trovanje nije preživio njihov crni ovčar. Porodica taj slučaj nije prijavila policiji jer nisu bili sigurni da je neko drugi kriv za to. Sada smatraju da se to nije desilo slučajno.

Iz policije su naglasili da je istraga u toku, navodi Klikaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije