Beogradska policija zatrpana novim optužbama: Još 20 djevojaka prijavilo Aleksića

0
Radiosarajevo.ba
Beogradska policija zatrpana novim optužbama: Još 20 djevojaka prijavilo Aleksića
RAS Srbija / Milena Radulović i Miroslav Aleksić

Beogradska policija zatrpana je novim prijavama protiv Miroslava Mike Aleksića (69), reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca".

Kako "Novosti" saznaju, od trenutka kada je saopćteno da je uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

Podsjetimo, Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje, a među žrtvama su, po sopstvenom izjavama, također glumica Iva Ilinčić i Sara Zeljković.

Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od od danas trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa koronavirusom.

Kako prenose mediji, ćeliju će u ovom periodu dijeliti sa još trojicom pritvorenika, i to u dijelu zatvora koji služi kao karantin.

Zatim će biti smješten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gdje verovatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imat će pravo na pakete i posjete dva puta mjesečno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije