Beograđani opet na ulicama: Lideri opozicije položili vijenac ispred RTV Pink

Radiosarajevo.ba
Beograđani opet na ulicama: Lideri opozicije položili vijenac ispred RTV Pink

Novi protest "Jedan od pet miliona" počeo je ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. 

Građanima se ispred Vlade Srbije obratio glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić, izvještava Danas.

Građani su pozvani da na skupu prate uputstva redara i suzdrže se od uvredljivih komentara, zbog svoje i sigurnosti svih okupljenih.

Na ovo okupljanje stigli su i studenti nakon velike studentske šetnje koja je pod sloganom "Studenti ne ćute" krenula u 16 časova od Studentskog grada na Novom Beogradu. Studentima se tom prilikom obratio pisac Marko Vidojković.

"Studenti, vi ste onaj normalni dio Srbije, vi niste dovučeni ovamo, vec ste došli jer vam se ne sviđa ovo u čemu živite. Hvatajte svoje drugare na fakultetu i recite im - hoću da se borim da nešto promijenim!", poručio je Vidojković.

Šetnji je prethodio kraći DJ-nastup muzičara i autora velikog protestnog hita “Barbara – the singing bot”, Sevdahbaby.

Lideri Saveza za Srbiju su nešto prije 18 sati došli ispred zgrade Televizije Pink, gdje su položili vijenac s fotografijom jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i porukom "Saznaćemo ko te je nanišanio spotom na Pinku. Obećavamo".

Vijenac su nosili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Vuk Jeremić, a iza njih su išli Boško Obradović, Janko Veselinović i Zoran Lutovac. Nakon što su predstavnici Saveza za Srbiju, sa zvučnika ispred Pinka puštena je muzika.

Kako se nezvanično saznaje, najavljene protestne šetnje do zgrade Pinka večeras neće biti, a organizatori još uvijek nisu saopćili kuda će se kretati kolona.

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu najavljivali su prethodnih dana da će današnja šetnja završiti ispred zgrade RTV Pink, koju demonstranti nazivaju propagandnom mašinom vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije