Beograd: "Sloboda" traži da Slobodan Milošević dobije spomenik i ulicu ili trg

Tanjug
Beograd: "Sloboda" traži da Slobodan Milošević dobije spomenik i ulicu ili trg
Arhiv / Slobodan Milošević
Grupa građana "Sloboda" predala je inicijativu da bivši predsjednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević dobije spomenik i ulicu ili trg u Beogradu.

Predstavnici Inicijativnog odbora i udruženja predali su tu inicijativu na pisarnici Skupštine grada, a za Komisiju za spomenike i nazive ulica i trgova.

Nakon toga predali su tekst inicijative i u zgradi Predsjedništva, jer, kažu, žele da predsjednik Srbije bude obaviješten o tome.

Podršku inicijativi potpisom je pružio počasni predsjednik SPS i poslanik Milutin Mrkonjić, a podršku je dao i nekadašnji ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović.

Članica Inicijativnog odbora Jovana Dimitrijević je rekla da su "krucijalne istorijske činjenice koje Miloševiću niko ne može osporiti - Dejtonski sporazum, Rezolucija 1244 i herojska odbrana Srbije, srpskog naroda i njega samog pred Haškim tribunalom".

"Milošević je bio heroj svog vremena, branitelj države pod NATO bombama i branitelj zemlje u najtežim vremenima. Moralna obaveza građana prema nevinom čovjeku i borcu za srpstvo je podizanje spomenika", rekla je Dimitrijević, koja je i potpredsjednica Gradskog odbora SPS Požarevac.

Predsednik UO Udruženja "Sloboda" Slobodan Lazarević naveo je da se inicijativom vraća dug srpskog naroda prema bivšem predsjedniku i dodao da "niko u svijetu neće poštovati Srbiju i srpski narod dok god bude vladalo uverenje da su ga Srbi prodali".

Milošević je umro 11. marta 2006. godine u ćeliji Haškog tribunala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije