Beograd: Petero uhapšenih zbog pokušaja ubistva, među njima i maloljetnik

Radiosarajevo.ba
Beograd: Petero uhapšenih zbog pokušaja ubistva, među njima i maloljetnik
Foto: Novosti.rs / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u odvojenim akcijama rasvijetlili su tri krivična djela ubistvo u pokušaju i tom priliko uhapsili pet osoba, među kojima je i jednog maloljetnika, javljaju tamošnji mediji.

Policija je uhapsila S.R. (39) i N.R. (41) za koje se sumnja da su u saizvršilaštvu u beogradskom naselju Jajinci, nakon verbalnog i fizičkog sukoba hicem iz pištolja ranili tridesetšestogodišnjeg muškarca, nanijevši mu povrede opasne po život.

U drugoj akciji, policija je uhapsila Ž.D. (51) i sedamnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu septembra ove godine, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Beogradu, nakon verbalne rasprave, nožem nanijeli više uboda dvadesetjednogodišnjem mladiću nanijevši mu povrede opasne po život.

Takođe, uhapšen je i L. I. (20) za koga se sumnja da je septembra ove godine, u Mirijevu ubo više puta oštrim predmetom dvadesetjednogodišnjeg mladića, i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povrede.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije