Beograd: Majka vozi automobil dok dijete sjedi na prozoru

Radiosarajevo.ba
Beograd: Majka vozi automobil dok dijete sjedi na prozoru
Twitter/Screenshot / Majka vozi dijete, Beograd

Šokantan snimak emitovala je TV Prva na kome se vidi kako jedna majka vozi dijete, koje je do pola izašlo kroz prozor, čime je dovela u pitanje njegov život.

Ova veoma rizična vožnja snimljena je u Mirijevskom bulevaru u Beogradu. Autor snimka procjenjuje da je žena ovako vozila dijete brzinom od oko 50 kilometara na sat.

Milan Božović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja kaže za TV Prva da ovo uopće nije izolovan slučaj i da je to jedan od razloga zašto je novim Zakonom o sigurnosti saobraćaja zabranjeno da bilo koji dio tijela viri iz vozila.

"Apsolutno viđamo te situacije gdje se putnici voze na takav način, da im dio tijela viri i da u nekim trenucima dođe do udesa sa smrtnim ishodom", ističe on.

Na pitanje da li bi policija trebalo da reaguje zbog ovog snimka, Božović kaže da bi “trebalo, ukoliko ima pouzdanih dokaza, odnosno ukoliko se utvrdi da je snimak pouzdan”, prenosi Srpskainfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije