Beograd: Jake policijske snage zaustavile upad "Zavetnika" na festival "Miredita"

Radiosarajevo.ba
Beograd: Jake policijske snage zaustavile upad "Zavetnika" na festival "Miredita"

Pred početak festivala "Miredita, dobar dan" koji se održava u Beogradu, ispred zgrade okupila se mala grupa desničara, koji su pokušali da dođu do mjesta održavanja festivala.

Ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju, gdje se održava festival, okupilo se nekoliko desetina pripadnika desničarske organizacije "Zavetnici" koji su uzvikivali "Kosovo je Srbija", "Ne damo Kosovo".

Razvili su transparente s natpisima "Dobar dan ubicama, zbogom pameti" i "Ovo je Srbija" te istakli fotografije srpskih manastira na Kosovu.

Zaustavljeni su ispred Centra nakon naguravanja i koškanja s policijom. Veliki broj policajaca raspoređen je u kordone, pa "Zavetnici" nisu mogli da dođu do samog festivala.

Policija osigurava sve prilaze Birčaninovoj i okolnim ulicama. Inače, festival "Miredita, dobar dan" organizovan je s ciljem da predstavi savremenu kulturnu scenu Prištine u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije