Balkanac iz Njemačke poručio: „Ne idite, ovdje morate crnčiti“

Radiosarajevo.ba
Balkanac iz Njemačke poručio: „Ne idite, ovdje morate crnčiti“

Državljanin Hrvatske Marko Mihaljević (27) u potrazi za boljom budućnošću otišao je u Njemačku, ali vrlo brzo se uvjerio kako ni to nije obećana zemlja u kojoj je sve idealno, piše 24sata.hr.

Mislio je da će mu biti tamo lakše, ali brzo se uvjerio kako mu je u Njemačkoj sve teže.

Marko je inače magistar primarnog obrazovanja koji je iz Babine Grede došao u Frankfurt prije sedam mjeseci i zaposlio se u građevinskom sektoru.

„Provodim dane radeći ovaj posao. Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ni ne treba osnovna škola. Magistar zvuči lijepo, ali moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam u niti jednoj političkoj stranci“, rekao je Marko.



Dodao je da „ništa oni nas puno ne plate u odnosu na to koliko zarade na nama“.

„Kad se popnem na krov onda me uhvati to nešto, ta srdžba. Ne dajte se, mladi! Oni koji su još u Hrvatskoj, pokušajte da ne idete, to je moja poruka... Nemojte ići pod svaku cijenu“, poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije