Bajram-namaz u Beogradu: Ne dozvolite sebi da ste u svađi s komšijom

Anadolija
Bajram-namaz u Beogradu: Ne dozvolite sebi da ste u svađi s komšijom
Foto: AA / Bajram u Bajrakli džamiji

Bajram-namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu uz prisustvo velikog broja vernika, a time je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnogobrojni vernici bili su unutar, kao i u dvorištu džamije, a među prisutnima bio je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović u bajramskoj poslanici poručio je da ne treba dozvoliti da se ovaj bajram dočeka u svađi sa svojom porodicom, prijateljem ili komšijom.

"Zato, draga braćo i sestre, vi koji znate veličinu zajedništva i živite u miru u svojem domu i domovini, ne dozvolite sebi da ovaj bajram dočekate u svađi sa svojom porodicom, prijateljem ili komšijom", naveo je.

Prema njegovim rečima, ne treba zaboraviti u dovama žive i umrle, komšije i prijatelje, one koje poznajete, ali i one koje ne poznajete, jer je "čovek čoveku najveći dar od Boga".

Kurban-bajram traje četiri dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije