Avion sletio u Zadar umjesto u Banja Luku: Pilot pogriješio?

Radiosarajevo.ba
Avion sletio u Zadar umjesto u Banja Luku: Pilot pogriješio?
Facebook / Avion sletio u Zadar umjesto u Banja Luku

Putnici na letu FR7900 Memingen-Banja Luka, koju je odnedavno uveo Ryanair, bili su iznenađeni kada su sinoć, umjesto u Banju Luku, bez ikakvog objašnjenja, sletjeli u Zadar.

Ništa manje nisu bili iznenađeni ni članovi njihovih porodica i prijatelji koji su ih čekali na banjalučkom aerodromu u 19.25 sati, kada je avion iz Memingena trebao sletjeti, piše crnogorski Standard.

Punih 15 minuta službenici banjalučkog aerodroma pojma nisu imali gdje je završio avion Ryanaira.

"Prvo su nam rekli da je avion sletio u Zadar, kao najbližu opciju, jer je navodno u Laktašima gusta magla", rekao je za Istinito Banjalučanin koji je čekao svoje prijatelje.

Iako je bilo i bližih aerodroma od Zadra, kompanija se odlučila baš za taj jer im je tamo, kako tvrde u Aerodromu Banja Luka "baza".

Prema saznanjima BN TV-a, nije isključeno da je u pitanju greška pilota, jer im je Zadar odavno stalna relacija.

"Kada sam pozvao aerodrom u Njemačkoj, rekli su da je avion sletio u Banju Luku, onda kad sam im objasnio da je avion već u Zadru, 'slučajno' je prekinut poziv. Nakon dva minuta su me zvali i rekli da je avion sletio u Zadar zbog kvara na mašini i da je to bila najbliža opcija, a znamo da je Zagreb bliži", kaže jedan od putnika Ryanaira.

Zabunu je unio i treći poziv iz Njemačke i to sat nakon slijetanja, u kojem su ponovo tvrdili da je avion zbog guste magle u Laktašima sletio u Zadar.

Putnici su nakon slijetanja u Zadar obaviješteni da mogu koristiti usluge taksi prevoza do Banje Luke uz naknadu od 100 eura ili da čekaju da kompanija Ryanair organizira prevoz autobusima do Banje Luke.

Ovo je već drugi put da se avion na liniji Memingem-Banja Luka preusmjerava u Zadar, što se može vidjeti i u komentarima na stranici Aerodroma Banja Luka na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije