Automobilom uletio u porodičnu kuću: "Da sam ostao gledati TV ne bih bio živ"

Radiosarajevo.ba
Automobilom uletio u porodičnu kuću: "Da sam ostao gledati TV ne bih bio živ"
FOTO: 24sata.hr / Automobilom uletio u porodičnu kuću

Sinoć oko ponoći vozač je svojim automobilom uletio u dnevni boravak porodične kuće u Požegi. Kako neslužbeno doznaje Požega.eu, 22-godišnji vozač Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti. Najvjerovatnije je bio pod utjecajem alkohola.

"Sat vremena prije sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaćoj sobi koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio", prepričava vlasnik porodične kuće.
Automobilom uletio u porodičnu kuću - undefinedFoto: 24sata.hr: Automobilom uletio u porodičnu kuću

U nevjerici cijeli događaj je promatrala i kćerka vlasnika kuće koja je u trenutku ulijetanja vozila u njihov dnevni boravak bila na spratu:

"Nisam još bila zaspala i čula sam da neki automobil ide velikom brzinom. Mislila sam da će se uspjeti zaustaviti ali kao što vidite nije. Uletio je u naš dnevni boravak. 

Automobilom uletio u porodičnu kuću - undefinedFoto: 24sata.hr: Automobilom uletio u porodičnu kuću

Udar vozila u kuću probudio je i okolne susjede koji su došli vidjeti što ih je probudilo. Prizor je bio zastrašujući.

Po završetku policijskog uviđaja biti će poznato više detalja, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije