Austrijski list kritizirao Kolindino ponašanje, nazvali je Alkoholinda

Radiosarajevo.ba
Austrijski list kritizirao Kolindino ponašanje, nazvali je Alkoholinda
Veselo ponašanje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na finalu Svjetskog prvenstva u nogometu izazvalo je brojne pozitivne reakcije u svjetskim medijima i na društvenim mrežama.

Hvalila se njena spontanost i emocionalna otvorenost, piše Index.hr.
 
No ima i onih koji to drukčije tumače, što o Kolindinom ponašanju izvještavaju s određenom dozom podsmijeha, pa je tako njemački tabloid Bild smislio naslove o Präsidentin Knutschovic, odnosno predsjednici koja se voli ljubiti, dok danas austrijski list Kurier objavljuje članak pod naslovom Alkoholinda: hrvatsku predsjednicu kritiziraju mediji.

 
Kurier piše da "neki sumnjaju u iskrenost predsjedničinih emocija” te da se nije ponašala u skladu s političkom pozicijom koju zauzima.

Navodi da su srpski tabloidi Kolindu Grabar-Kitarović počeli nazivati Alkoholinda zbog teorija da je predsjednica malo više popila te da se tako da objasniti njeno ponašanje na nogometnom finalu, nakon kojega je izgrlila i izljubila svakoga ko joj se primaknuo zbog protokola dodjele pehara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije