Amfilohije: Vučić će izdati Kosovo, sram ga bilo što se odriče svoga bića

Beta
Amfilohije: Vučić će izdati Kosovo, sram ga bilo što se odriče svoga bića

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je danas da će vlast u Beogradu izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju što, kako je naveo, potvrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rješenja".

"Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja. Sramna je to priča", kazao je Amfilohije obraćajući se vjernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gdje se obilježava hiljadu godina od prvog pisanog spomena Raško-prizrenske eparhije SPC.

Kako je prenio portal Kossev, mitropolit je kritikovao one koji kosovski zavjet proglašavaju "mitologijom", navodeći da je taj zavjet "ugrađen u istoriju i samo biće srpskog naroda".

"Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti vjeran Bogu i svetinjama izvornim", naveo je Amfilohije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije