Ambasador SAD-a u Srbiji: Sramota, ratni zločinac na čelu parade!

Radiosarajevo.ba
Ambasador SAD-a u Srbiji: Sramota, ratni zločinac na čelu parade!
PrtScr / Parada u Nišu

Grad Niš je jučer zvanično obilježio Dan pobjede nad fašizmom maršem „Besmrtnog puka“, koji je prevodio penzionisani general Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije koji je pred Haškim tribunalom osuđen za zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana djela na 14 godina zatvora.

Pušten je u decembru 2015. nakon više od 10 godina u pritvoru Tribunala u Sheveningenu. Gradski zvaničnici, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, bili su učesnici jučerašnjeg marša.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država  Ambassador Kyle Scott u Srbiji je na svom Twitter profilu osudio učešće osuđenih ratnih zločinaca na na ovakvom događaju.

"Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti", napisao je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije