Aleksandru Vučiću stiglo prijeteće pismo: Poruka "Pavelićevih križara"

Radiosarajevo.ba
Aleksandru Vučiću stiglo prijeteće pismo: Poruka "Pavelićevih križara"
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću jučer je stiglo prijeteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci" koje je poslato iz Hanovera, u Njemačkoj.

Kako je za Blic rečeno u Predsjedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je  u trenutku dok se predsjednik Srbije nalazi u poseti Kubi.

Pismo je napisano na lošem jeziku, kao da ga je sastavljao neko ko ne koristi redovno hrvatski jezik. Deluje kao da je odštampano na štampaču, nema dijakritičke znake (kvačice) i puno je slovnih i pravopisnih grešaka.

"Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak. Naš ustaški poglavnik i vođa bio je i ostao Ante, a prezime mu dobro znate Pavelić Ante. Borac za katoličanstvo protiv pravoslavlja. Pavelićevi križari ustaški gerilci svim četnicima poručuju: za vas četnike imamo tri milijarde metaka. Ubit ćemo trećinu svih Srba, a drugu trećinu deportirati ćemo u logore i poslednju trećinu natjerati ćemo u katoličanstvo ono što ste nekad bili. Srpske žene ćemo silovati da rađaju ustaške križare i gerilce", piše u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije