Afera Agrokor: Kreću ispitivanja uhapšenih u tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Afera Agrokor: Kreću ispitivanja uhapšenih u tužilaštvu
Podsjetimo, jučer je uhapšeno 12 osoba, tačnije svi osumnjičeni osim osnivača posrnulog koncerna Ivice Todorića te njegovih sinova Ante i Ivana.

Uz Todorića i njegove sinove osumnjičeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Pred Kulmerove dvore stigla je Jasna Novak, advokat Ivana Todorića i nastavljen je pretres u Kulmerovim dvorima. U Općinsko državno tužilaštvo u Selskoj su stigli Piruška Canjuga, Mislav Galić i Damir Kuštrak, piše Index.hr.

Jedan policijski kombi ostao je preko noći u Kulmerovim dvorima.

Hapšenje 12 osumnjičenih u ponedjeljak navečer potvrdilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je objavilo da protiv uhapšenih "planira podnošenje krivične prijave Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih krivičnih djela".

"Uhapšene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne", objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

I advokati uhapšenih potvrdili su novinarima kako će njihovi branjenici noć provesti u policijskom pritvoru te da će, najvjerovatnije u danas ujutro biti odvedeni na ispitivanje u prostorije tužilaštva na Selskoj ulici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije