Neredi u Beogradu: Jajima na policiju, pretučen jer je viknuo "Živio Vučić"

Radiosarajevo.ba
Neredi u Beogradu: Jajima na policiju, pretučen jer je viknuo "Živio Vučić"
0 / Arhiva

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" u centru Beograda uklonili su ograde u Kolarčevoj ulici, kojom je ograđeno gradilište prema Trgu Republike.

Dragan Đilas, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Nikola Jovanović, Zoran Lutovac, Željko Veselinović, Marinika Tepić i članovi Saveza za Srbiju, uz pomoć organizatora protesta, nosili su metalne i plastične barikade.

Kolona se uputila ka Skupštini grada Beograda, kako bi "ogradili ovu zgradu i oslobodili prijestolnicu".

Šef odborničke grupe opozicionog Saveza za Srbiju Nikola Jovanović je nazvao gradsku vlast "beogradskim dahijama".

Jovanović je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da ne može ništa građanima koji protestuju.

"Aleksandre Vučiću, ti si prošlost Srbije i pozivam vas da mu to kažemo 13. aprila i da mu kažemo da je gotov", naglasio je Jovanović, govoreći sa kamiona ispred Skupštine Beograda.

Prema pisanju Kurira, bliskog srbijanskim vlastima, učesnici protesta pretukli su jednog muškarca koji je uzvikivao "Živio Vučić".

Lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić u jednom trenutku su počeli da skandiraju "Vučiću, liječi se".

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je večeras učesnika protesta koji su uklonili ogradu na Trgu Republike i najavio da će biti podnijete prijave za naknadu štete protiv organizatora protesta.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, napiao je na Facebooku da su učesnici protesta jajima gađali policijske službenike na dužnosti ispred zgrade Vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije