ZOI '84 obećao: Uskoro ćemo vratiti stari sjaj bob stazi na Trebeviću

Radiosarajevo.ba
ZOI '84 obećao: Uskoro ćemo vratiti stari sjaj bob stazi na Trebeviću
Foto: ZOI '84 / Bob staza na Trebeviću

Kantonalno javno preduzeće ZOI'84 na čelu sa direktorom Kenanom Magodom, jučer, 24. jula je održalo sastanak sa selektorom sankaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Senadom Omanovićem, selektorom sankaške reprezentacije, predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Zavodom za razvoj i planiranje Kantona Sarajevo, te sa Delegatom Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu Ericom Hauckom, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako su naveli, ZOI’84 kao pravni nasljednik bob staze na Trebeviću, uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo upušta se u nove projekte. Za njih je zainteresiranost Vlade Katalonije pokazetelj da se radi o značajnom projektu.

Bob staza na Trebeviću - undefined

Foto: ZOI '84 : Bob staza na Trebeviću

Smatraju da postoji volja trenutne Vlade Kantona Sarajevo, a sigurni si i Gradske uprave da se vrati nekadašnji sjaj bob staze, što bi, tvrde, moglo uskoro biti realizovano.  Razgovarano je o potrebnoj dokumentaciji i fazama projekta.

"Ovo je jedinstvena bob staza u svijetu, jedino je u Sarajevu staza nadomak grada sa preljepim pogledom, interes za ovim bi se pokazao ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svijetu. Mi smo spremni da uz Vladu Kantona Sarajevo završimo sve ključne projekte, koji su u vlasništvu ZOI'84, a od direktnog interesa građanima Sarajeva", naglasio je Magoda.

Bob staza na Trebeviću - undefined

Foto: ZOI '84: Bob staza na Trebeviću

Ericu Haucku je ovo, kako su rekli, jedna emotivna posjeta jer je 1992. godine bio ovdje i izgubio prijatelja novinara. Tvrde da je odavno je želio pomoći izgradnju, no kako je istakao tek je sad, prepoznao izvanredan kadar i kvalitet u ljudima sa sastanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije