Zimovanje članova Odreda izviđača Igman 92: Druženje, uživanje i čist zrak

Radiosarajevo.ba
Zimovanje članova Odreda izviđača Igman 92: Druženje, uživanje i čist zrak
Foto: Odred izviđača Igman '92 / Zimovanje na Malom polju

Ilidžanski Odred izviđača Igman 92 je i ove godine organizovao zimovanje za svoje mlade članove u vrijeme školskog raspusta. Riječ je o tradiciji koja traje 10 godina.

Ove godine lokacija na kojoj su boravili bio je planinarski dom Prijatelj prirode na Malom polju.

Zimovanje je organizovano u periodu od 5. do 15. januara 2020. godine i okupilo je 100 izviđača i planinki sa područja Općine Ilidža.

Zimovanje na Malom polju - undefined

Foto: Odred izviđača Igman : Zimovanje na Malom polju

Osim izviđača Igman 92 na zimovanju su bili i izviđači iz odreda izviđača Bregava Stolac što je dalo još veću težinu i priliku mladima da se bolje upoznaju, druže i razmijene znanja i iskustva.

"Izviđači uzrasta od 12 do 15 godina su kroz dvije smjene zimovanja imali priliku pobjeći iz smogom okovanog Sarajeva te se uputiti u novu izviđačku avanturu, a ove godine, iskusili su izviđački program na malo drugačiji način – kroz simboliku svijeta vikinga. Naime, podijeljeni u četiri vikinška klana, mladi su se upoznali sa vikinškom kulturom i običajima kroz prezentacije, igre, takmičenja i praktičnu primjenu znanja", saopćeno je iz Odreda izviđača Igman 92.

Zimovanje na Malom poljuZimovanje na Malom polju - undefined

Foto: Odred izviđača Igman : Zimovanje na Malom poljuZimovanje na Malom polju

Kroz tematiku su ih vodili dugogodišnji izviđački instruktori, sa kojima su iskusili čari izviđaštva, stekli nove prijatelje, boravili u prirodi na svježem planinskom zraku, naučili mnogo novih korisnih životnih i izviđačkih vještina, te lijepa sjećanja.

Ovo je bila prilika za mlade ljude da se na nadmorskoj visini 1.246 metara sklone od gradskog smoga i provedu dane na planini uživajući u čistom zraku uz zdravu atmosferu koja je potreba svake mlade osobe, saopćeno je iz Odreda izviđača Igman 92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije