Zgrada općine Stari Grad u novom ruhu: Impresivna s novom fasadom

Radiosarajevo.ba
Zgrada općine Stari Grad u novom ruhu: Impresivna s novom fasadom
Foto: Općina Stari Grad / Zgrada općine Stari Grad u novom ruhu

Na B objektu zgrade Općine Stari Grad postavljena je nova stolarija i fasada. Do završetka svih radova na ovom objektu preostalo je još da se uradi strop na ulazu u objekat B i postavi nekoliko nedostajućih klupica na prozorima. Istovremeno, radovi se odvijaju na prvom spratu Objekta A.

Vrši se zamjena stolarije, elektroinstalacija i rasvjetnih tijela. Uporedo s tim vrši se postavljanje prvog segmenta fasade- stiropora. Isti radovi prethodno su izvedeni na Objektu C – Velikoj sali.

Općina Stari Grad finansira radove koji se izvode na objektu kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije je 1,9 miliona KM. Radove izvodi firma ITC Zenica.

Rad sa strankama se, i pored otežanih uslova, odvija bez problema.

Plato ispred zgrade nije prohodan, te se u Šalter salu ulazi samo iz pravca Doma Oružanih snaga. Glavni ulaz u zgradu Općine (Objekat A) je u funkciji, ali se do njega dolazi samo iz ulice Zelenih beretki (ne preko platoa).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije