Završeno saslušanje: Sefić se branio šutnjom, čeka se sudski epilog slučaja

E. H.
Završeno saslušanje: Sefić se branio šutnjom, čeka se sudski epilog slučaja
Dan poslije izručenja iz Srbije Sanjin Sefić saslušan je u prostorijama Tužilaštva KS-a, prvi put nakon što je prije tri mjeseca skrivio saobraćajnu nesreću u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, tokom koje su tragično stradale dvije studentice.

Slučaj koji je „podigao veliku prašinu“ u bosanskohercegovačkoj javnosti uskoro će, čini se, dobiti i svoj sudski epilog, a s ovim saslušanjem istraga je ušla u završnu fazu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, Sefić se na današnjem saslušanju branio šutnjom, te je nakon ispitivanja vraćen u pritvor, gdje će biti zadržan mjesec dana, koliko mu je određen pritvor prilikom raspisivanja potjernice.

Podsjećamo, Sefić je jučer u popodnevnim satima izručen pravosudnim organima BiH, nakon što je više od dva mjeseca proveo u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, gdje je uhapšen 12. oktobra, dva dana nakon stravične nesreće u Sarajevu.

Sefić se tereti za ubistvo dvije studentice, Edite Malkoč i Selme Agić, a bh. javnost s nestrpljenjem očekuje dalji rasplet ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije