Završen prvi online upisni rok u srednje škole, đacima gimnazije najinteresantnije

Radiosarajevo.ba
Završen prvi online upisni rok u srednje škole, đacima gimnazije najinteresantnije
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Maturanti Gimnazije Obala

Tokom prvog online upisnog roka u sarajevske srednje škole je upisano 3.479 učenika, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, đaci su pokazali najviše interesovanja za gimnazije, Elektrotehničku školu, Ekonomsku školu i Medicinsku školu.

Od stručnih škola, najveće zanimanje je bilo za  kuhara, frizera i vozača motornih vozila.

Konačne rang liste pomenutog upisnog roka objavljene su jučer u 16 sati na web stranici https://upis.emis.ba i više se neće mijenjati.  

Od tog momenta učenici su stekli pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u okviru upisne kvote, objasnili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Okončanjem ovog upisnog roka preostalo je 146 učenika koji su vršili izbor, ali nisu primljeni u odabrane škole.

Preostalo je još 350 slobodnih mjesta u 17 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema ( https://upis.emis.edu.ba ) učenici koji nisu primljeni u prvom upisnom roku. 

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u utorak 9. i trajat  će do 11. jula 2019. godine.

Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u četvrtak 11. jula 2019. godine iza 17  sati, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije