Adisa i Emir, članovi šehidskih porodica, godinu dana će raditi u Gradskoj upravi

Radiosarajevo.ba
Adisa i Emir, članovi šehidskih porodica, godinu dana će raditi u Gradskoj upravi
Adisa Bogunić, diplomirana pravnica i kćerka heroja Emira Bogunića Čarlija i diplomirani kriminalist Nerin Šišić, oboje članovi šehidskih porodica, radit će narednih godinu dana u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Oni su danas u Vijećnici potpisali ugovor s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Federacije BiH Salko Bukvarević, te Almin Škrijelj, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca. Riječ je o realizaciji inicijative o zbrinjavanju nezaposlenih članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca u FBiH.

Gradonačelnik Skaka je, tim povodom, istaknuo kako će Grad Sarajevo uvijek biti partner i podrška u inicijativama koje pružaju šansu mladim ljudima da se dokažu uz uvažavanje posebnih i zaslužnih kategorija.

"Bogunić i Šešić su dobili mogućnost za stručno osposobljavanje u Gradskoj upravi i ja im na tome čestitam. Uvjeren sam da će oni iskoristiti priliku i opravdati šansu koja im je ukazana i uklopiti se u energični tim Grada Sarajeva“, rekao je gradonačelnik.

Ministar Bukvarević je, izražavajući zahvalnost zbog učešća Grada Sarajeva u ovom projektu, poručio kako je zapošljavanje članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca prioritet u njihovom djelovanju.

On je istaknuo da je značajno smanjen broj nezaposlenih osoba iz te kategorije, naglašavajući da će projekt biti nastavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije