... / Započeo proces reduciranja saobraćajnog zagađenja i prometnih gužvi u Sarajevu!

08. 07. 2019. u 15:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Kanton Sarajevo pozvao je danas više od 40 sudionika iz različitih državnih institucija, nevladinih organizacija i civilnih društava da razviju Plan održive urbane mobilnosti Kantona Sarajevo.

Cilj radionice je razviti zajedničku viziju prvog sarajevskog plana održive urbane mobilnosti (SUMP), te kreirati viziju i ideju kako zapravo želimo da naš grad izgleda do 2030. godine.  

Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo su partneri u regionalnom projektu „Održiva urbana mobilnost u zemljama jugoistočne Evrope II“ (SUMSEEC II) u okviru Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu - energetska efikasnost (ORF-EE).

Sa današnje radionice u Sarajevu - undefined

Radiosarajevo.ba: Sa današnje radionice u Sarajevu

Projekt finansira njemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i implementira ga GIZ. Vizija koju su razvili učesnici radionice danas predstavlja osnovu za SUMP - strateški plan osmišljen da zadovolji potrebe mobilnosti ljudi u gradovima i njihovom okruženju za bolji kvalitet života.

Prisutnima su se obratili regionalna voditeljica projekta ispred GIZ-a Dubravka Bošnjak, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić, Ekonomski savjetnik u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo Emir Hota, prof. dr. Osman Lindov ispred CEDES Consortium i Anna Loffing kao njemački ekspert za urbanu mobilnost ispred Mreže za promjene (SEE Change Net).

KOMENTARI (2)