Općina Centar: Počela izgradnja vrtića "Razigrani dani"

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Počela izgradnja vrtića "Razigrani dani"

U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, Kantona Sarajevo i stanovnika Koševa, danas je u Ulici Patriotske lige 46 potpisan okvirni sporazum o početku realizacije projekta izgradnje novog objekta obdaništa „Razigrani dani“, čime je zvanično započela druga faza realizacije ovog projekta.

U ime Općine Centar, kao investitora projekta, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime izvođača radova „Unigradnja“ d.d. Sarajevo, ugovor potpisao direktor Mustafa Duraković. Vrijednost ovog projekta iznosi 2.423.000 KM.

"Želimo poslati jednu dobru poruku da smo zajedničkim snagama, bez obzira na poteškoće u administrativnom i imovinskom-pravnom smislu, ipak došli do situacije da danas konačno uvedemo izvođača i započnemo građevinske radove na ovom značajnom objektu. Dijelim zadovoljstvo sa građanima, a posebno mladima koji očekuju željno obdanište i predškolski odgoj kao i našim sugrađanima u trećoj životnoj dobi jer će u novoizgrađenom objektu korisne površine oko 2.000 metara kvadratnih, osim obdaništa, također biti smješten i Centar za zdravo starenje. Oko ovog objekta planiramo urediti zelene površine koje ćemo dati našim sugrađanima na korištenje. Planiramo da do kraja naredne godine završimo većinu građevinskih radova, a u proljeće 2020. godine da uselimo i prve korisnike", objasnio je Ajnadžić.

U septembru prošle godine, u okviru realizacije prve faze ovog projekta, uklonjen je devastirani objekt obdaništa ''Razigrani dani'', koji je od proteklog rata služio kao divlja deponija i okupljalište narkomana.

"Posebno smo obradovani činjenicom da je prihvaćena inicijativa naših vijećnika i da će ovdje u dogledno vrijeme biti izgrađeno novo, lijepo i savremeno obdanište kao i prostor za naše najstarije sugrađane. Općinsko vijeće Centar je uvijek obraćalo posebnu pažnju na najosjetljivije kategorije stanovništva, poput najmlađih i najstarijih i ovdje ćemo nastaviti našu dobru tradiciju da za ove dvije kategorije stanovništva napravimo bolje uslove života. Sigurna sam da će biti veliko interesovanje za upis, kako u predškolsko, tako i u centru za naše najstarije sugrađane", kazala je Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.

Obnovi ovog obdaništa se pristupa na dugogodišnji zahtjev stanovnika područja Koševa na kojem nema takve obrazovne ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije