Zaključak OV Stari Grad: U roku 24 sata angažovati drugog prevoznika

N. Ka.
Zaključak OV Stari Grad: U roku 24 sata angažovati drugog prevoznika
Foto: Starigrad.ba / Ilustracija

Danas je U Sarajevu održana vanredna sjednica Općinskog vijeća (OV) Stari Grad zbog aktuelne situacije s gradskim saobraćajem u padinskim dijelovima ove općine.

Predsjedavajući OV Jusuf Pušina je istaknuo da su na ovu sjednicu pozvani i premijer Kantona Sarajevo (KS) Adem Zolj i Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS, ali da se nisu odazvali.

Služba za komunalne poslove ove sarajevske općine donijela je zaključak u kojem se zahtijeva od nadležnog Ministarstva, da u roku od 24 sata od dana donošenja ovog dokumenta reaguje i angažira drugog prevoznika.

"Privremeno angažovati drugog prevoznika, na autobusnim linijama na području općine Stari Grad na kojima je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izvršilo brisanje registrovanih redova vožnje prevoznika KJKP GRAS zbog neredovnog održavanja linija, a do izbora novog prevoznika na linija na kojima je nastupio prekid održavanja, a sve u skladu s članom 44. Pravilnika o uslovima, načinu i specifičnosti obavljanja javnog linijskog prevoznika putnika u Kantonu Sarajevo", piše u Zaključku.

Zaključak je jednoglasno usvojen na današnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije