Za zabavu na klizalištu u parku Hastahana vlada veliki interes

Radiosarajevo.ba
Za zabavu na klizalištu u parku Hastahana vlada veliki interes
Velika zainteresovanost građana, posebno mladih, vlada za klizanje u novootvorenom klizalištu u parku Hastahana.

Podsjetimo, sredinom prošle sedmice u okviru sedmog Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu u budućem Parku prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru, otvoreno je klizalište površine od 400 metara kvadratnih.

Posebna zainteresiranost građana za klizanje je vladala tokom protekle nedjelje kada je ovo klizalište bilo malo da primi sve zainteresirane klizače.

Klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu je bilo postavljeno i prošle godine i nakon što su sugrađani ocijenili ovaj market i klizalište kao jedan od bolje organiziranih događaja u gradu tokom zimskih mjeseci, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je odlučio da i ove godine podrži, kako projekat Holiday marketa, tako i klizališta.

Kako je javnost upoznata, Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 20.000 KM za besplatne termine za klizanje naših sugrađana. Od 1. januara do 11. februara, do kada je otvoreno klizalište, naši sugrađani, a posebno mladi, će moći besplatno koristiti termine klizanja.

Nova tehnologija omogućuje klizanje i do temperature od 15 stepeni iznad nule. U komercijalnim terminima cijena sata klizanja i iznajmljivanja klizaljki je simbolična od po 2 KM.

Sat vremena traje termin klizanja, a onda se narednih pola sata koristi za pripremu za novi termin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije