Za povratnu kartu za Trebevićku žičaru predviđena cijena od 20 KM

Radiosarajevo.ba
Za povratnu kartu za Trebevićku žičaru predviđena cijena od 20 KM
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva utvrđuju se cijene karata Trebevićke žičare.

Gradonačelnik Abdulah Skaka naglasio je na 14. sjednici kako će Trebevićku žičaru koristiti 80 posto lokalnog stanovništva, dok će samo 20 posto koristiti turisti.

Skaka je naglasio da je cijena bila bazirana samo na tome da projekt žičare bude samoodrživ i da Grad ne mora investirati.

Pred vijećnike je iznesena prezentacija koju su napravili predstavnici kompanije ''Sarajevo'' d.o.o., te koji su predložili planirane cijene.  

Predloženo je da cijena osnovne povratne karte za odraslu osobu bude 20 KM.

Također, predloženo je da kroz program lojalnosti cijena bude 60 posto jeftinija nego u Europi stoga bi karta koštala devet KM, dok bi za građane BiH bila 6 KM. Osim osnovne cijene, karta u jednom smjeru bila bi 4/15 KM. Karta za kućnog ljubimca iznosila bi 6/20 KM, za bicikl 8/30, dok bi djeca do sedam godina imala besplatan prijevoz. Iz ove kompanije su istaknuli da nemaju namjeru praviti cijene za ostale kategorije.

Neki od vijećnika smatraju da je karta trebala biti puno jeftinija za građane Sarajeva, stoga je uslijedila burna rasprava na sjednici, jer su prvobitne informacije stvorile konfuziju među vijećnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije