Vraća se jedan od simbola odrastanja u Sarajevu: Obnavlja se sankalište na Trebeviću

Radiosarajevo.ba
Vraća se jedan od simbola odrastanja u Sarajevu: Obnavlja se sankalište na Trebeviću
Foto: Radiosarajevo.ba / Obnavlja se omiljeno sankalište Sarajlija

Grad Sarajevo intenzivno radi na kreiranju sadržaja na Trebeviću.

Od žičare do novih staza, kako pješačkih tako i sankaških, jedno od omiljenih izletišta, olimpijski ljepotan Trebević tako svakog dana postaje sve privlačniji i Sarajlijima i gostima ovog grada.

Kako doznajemo, na Trebeviću se radi na obnovi slavne sankaške staze, koje generacije Sarajlija pamte kao mjesto na kojem su uživali u snježnim radostima spuštajući se sankama i starim ligurama.

Pred ovogodišnju zimsku sezonu ponovo će u funkciji biti sankaška staza, u dužini od 300 metara, koja se pruža se od vrha Draguljac do platoa Vidikovac. Uklonjeno je šiblje i rastinje, a počelo se sa zemljanim radovima i uređenju budućeg sankališta.

Ovaj projekt realizuje Grad Sarajevo zajedno sa JU „Zaštićena područja Kantona Sarajevo“, uz nadzor nadležnog inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo. Na Trebeviću se, istovremeno, čiste sve pješačke staze kako bi se posjetioci nesmetano kretali prilikom posjete ovom poznatom sarajevskom izletištu, pogotovo u zimskim mjesecima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije