Sarajevo: Vode nestane u 22h, a na glavnoj cijevi na Ilidži teče neprekidno

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Vode nestane u 22h, a na glavnoj cijevi na Ilidži teče neprekidno
Brojni stanovnici Sarajeva već mjesecima se navikavaju na noćne redukcije vode.

Najviše problema su donijele nove, ranije redukcije, te brojni građani na društvenim mrežema već od 22 sata govore kako su im presušile česme, i to sve ujutro do 7 sati, kada se većina stanovništva priprema za nove radne obaveze.

Dok iz sarajevskog Vodovoda i kanalizacije stiže "ohrabrujuće" saopćenje da je u toku"Osposobljavanje bunara BSK 7 i osiguranje dodatnih količina vode za Sarajevo", voda na brojnim starim glavnim cijevima se troši nepotrebno.

U ponedjeljak navečer, na svom privatnom Facebook profilu Semir Rešidat, član Demokratske fronte i direktor turističke agencije Sol Azur, objavio je dvije fotografije iz sarajevske općine Ilidža.

Na jednoj fotografiji se vidi glavna vodovdona cijev ispod mosta, iz koje curi voda. Na drugoj fotografiji je "sanirana" cijev. Zbog navedenog problema obratili smo se KJKP-u "Vodovod i kanalizacija" međutim odgovor na naš upit do zaključenja ovog teksta nismo dobili.

Post i fotografije prenosimo u cjelosti:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije