Vlada KS prihvatila inicijativu za reviziju diploma zaposlenih u javnom sektoru

Radiosarajevo.ba
Vlada KS prihvatila inicijativu za reviziju diploma zaposlenih u javnom sektoru
Arhiv / Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo je prihvatila inicijativu za pokretanje revizije diploma zaposlenih u organima uprave, stručnim i drugim službama, saopšteno je.

Riječ je o inicijativi Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo.

Revizija bi se trebala obuhvatiti zaposlene u institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama, javnim ustanovama, javnim preduzećima i pravnim licima čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

"Vlada zadužuje pomenuti Ured da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, u skladu sa podacima iz personalnog dosjea, zatraže provjeru vjerodostojnosti istih", objasnila je ministrica pravde i uprave Lejla Brčić, koja je bila predlagač ove tačke dnevnog reda.

Dodala je kako je rok za realizaciju ove aktivnosti šest mjeseci od dana donošenja ovog zaključka.

Po okončanju ovih aktivnosti i isteku navedenog roka, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom će sačiniti izvještaj o njihovoj realizaciji te ga dostaviti Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije