Vlada KS o Prvoj transverzali: Odbijena tužba Pennyja

Radiosarajevo.ba
Vlada KS o Prvoj transverzali: Odbijena tužba Pennyja
Foto: Vlada KS / Trasa Prve transverzale

Iz Vlade Kantona Sarajevo su istakli da je odbijena tužba kompanije Penny čiji se objekat nalazi na trasi Prve transverzale, pozivajući se na podatke kojima ona raspolaže.

Kako je saopšteno, odbijena je tužba Pennyja na Odluku o proglašenju javnog interesa Općine Centar Sarajevo, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Istaknuto je da bi Općina Centar uskoro trebala uraditi parcelizaciju zemljišta na dionici od ulice Braće Begića do Bosnalijeka, kao i to da se donesu nalazi inspekcija ove lokalne zajednice, Općine Novo Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove o eventualnim nelegalnim objektima.

Iz Vlade su potvrdili da je isključena voda i struja bivšem depou preduzeća GRAS, čime su se stekli uslovi za podnošenja zahtjeva prema Općini Centar za donošenje rješenja o rušenju objekata na ovom području.

Kantonalni Zavod za izgradnju pokrenuo je izradu projektnog zadatka za elaborat uticaja izvođenja radova na instalaciji primarnog gasovoda sa prijedlogom rješenja u skladu sa Prvom transverzalom, koji će biti završen u roku deset dana, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije