Vlada KS: Ničiji javni nastupi neće ugroziti doček Nove godine

Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Ničiji javni nastupi neće ugroziti doček Nove godine
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila novac za javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na Facebooku su objavili interesantnu poruku upućenu pojedincima.

Na jučer održanoj sjednici, 7. novembra Vlada Kantona Sarajevo je odlučila da 70.000 maraka doznači Gradu Sarajevu s pozicije kantonalne Turističke zajednice za javni doček Nove godine, saopšteno je.

Turistička zajednica će dodatnih 30.000 maraka utrošiti za regionalnu promociju bitnih turističkih aktivnosti.

Istaknuta je uloga javnih preduzeća i institucija u ovom događaju.

"Svojim uslugama iskazanim u konkretnim novčanim iznosima u organizaciji planiranih trodnevnih događaja sudjelovat će preduzeće GRAS sa osiguranjem besplatnog trodnevnog prijevoza, čija je procijenjena vrijednost iznosi oko 50.000 maraka, preduzeće Rad, čije je čišćenje središta grada nakon koncerata procijenjeno na 11.700 maraka, te Hitna pomoć sa osiguranjem usluga zdravstvene zaštite koje koštaju 5.500 maraka."

Iz Vlade Kantona Sarajevo su poručili da će zaposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo biti, kako je saopšteno, maksimalno angažovani da bi događaj protekao bez incidenata.

U konačnici su naglasili da:

"Ničiji bahati javni nastupi neće ugroziti organizaciju ovih događaja."

Građani i posjetioci Sarajeva će Novu godinu dočekati koncertom Željka Joksimovića, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Koncert bi trebao biti održan na Trgu Bosne i Hercegovine.

Željko Joksimović uvest će građane Sarajeva i turiste u Novu 2020. godinu

Dan poslije, 1. januara bit će održan koncert Zabranjenog pušenja ispred Vječne vatre. Koncert klasične muzike bit će upriličen 31. decembra.

Program javnog dočeka Nove godine danas će zvanično biti saopšten na press konferenciji u sarajevskoj Vijećnici.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je također osigurala 80.000 maraka za doček Nove godine. Novac je dodijeljen Gradu Sarajevu.

Vlada FBiH za doček Nove godine u Sarajevu izdvojila 80 hiljada KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije